Kulinářské tipy z Central Jablonec

Blížící se květen je měsícem lásky, polibků pod rozkvetlými třešněmi a nejoblíbenějším časem všech zamilovaných. Co takhle připravit pro milovanou polovičku báječnou snídani, zdravý oběd nebo nezapomenutelnou večeři? Připravili jsme pro vás několik kulinářských tipů.

Snídaně pro dva

Naslano, nebo nasladko? Představa o ideální snídani může být pro každého jiná, a proto vám navrhneme hned dvě varianty.

Ovesná kaše nasladko, při jejíž přípravě použijete přírodní kaši bez příchutě a obložíte ji ovocem, oříšky, strouhaným kokosem či dalšími oblíbenými pochutinami. Na závěr můžete přidat lžičku zakysané smetany, jogurtu, medu nebo třeba kakaového krému.

Opečený toust avokádovou pomazánkou, parmskou šunkou a sázenými vejci. Ač to zní složitě, příprava této snídaně je jednoduchá. Avokádovou pomazánku můžete připravit rozmělněním zralého avokáda se sýrem typu lučina, poté ji stačí zakápnout citronem a dochutit solí a pepřem. Toasty bohatě namažeme a ozdobíme šunkou a vejcem.

Řešením je také naservírovat na snídaňový stůl, co dům dá: vejce, sýry, paštiku, máslo, marmeládu, med, müsli, jogurty a další dobroty. Snídaně z více chodů tak může uspokojit milovníky sladkého i slaného.

Lehký oběd

Mezi sezónní suroviny doporučované v měsíci květnu patří například:

  • ledový či hlávkový salát,
  • špenát, kedlubna,
  • chřest, ředkvičky,
  • rebarbora,
  • pstruh nebo losos.

Zkuste z nich udělat salát podle vlastního receptu, fantazii se meze nekladou! Recepty na jarní saláty plné vitamínů najdete také na našem blogu www.centraljablonec.cz/blog.

Dokonalá večeře

Dobrá večeře by se měla skládat minimálně ze třech, ale ještě lépe z pěti chodů. Přinášíme vám proto dvě ukázková menu nejen pro zamilované.

–  Inspirace na grilu: Grilovaná zelenina s ovčím sýrem, rib eye steak s bramborovým pyré, malinový koláč.

Náš tip: Ke grilovaným pokrmům se vám bude skvěle hodit červené víno, a to například Cabernet Sauvignon nebo Dornfelder.

Pro náročné: Najemno nasekaný tatar z lososa, jarní hráškový krém, vepřová panenka s gratinovanými brambory, čokoládové suflé se zmrzlinou, sýry podávané s vybraným vínem.

Náš tip: K plísňovým a aromatickým sýrům si můžete dopřát třeba Rulandské modré nebo Svatovavřinecké víno.

A kde nakoupit ty nejlepší ingredience? Stále otevřen je pro vás hypermarket Albert, pro dobré víno se pak můžete zastavit ve Vinotéce Vinofol. Potřebujete si doplnit kuchyňské náčiní nebo třeba dokoupit hezké prostírání? Těšíme se na vás v obchodě Tescoma.

Text a foto ©crestyl

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..